Hurra!

Vad gör man med politiskt aktiva tanter och farbröder som för länge sedan passerat bäst-föredatum... Jo man placerar dem i en vallokal, för att med hjälp av läsglasögonen längst ute på nästippen och den förbannade linjalen, leta upp röstberättigade personer i röstlängden...

Den medelålders kvinnan gick i sällskap med sin myndige son till vallokalen på den närliggande skola där det enligt röstkortet stod att hon skulle lämna sin röst till europaparlamentet. Kvinnan och sonen hade inte tagit med sina röstkort. Kvinnan - för att det inte behövs när man röstar i sin vallokal på valdagen, sonen - för att han helt enkelt slarvat bort den. Mamman förklarade för sin son (det var första gången han röstade) att man artigt tar emot valsedlar från alla partirepresentanter som bemödar sej att engagerat dela ut dessa. Även från Moderaterna, alltså! Av ren artighet!


Rätt vallokal


Den medelålders kvinnan kryssade i sin favoritkandidat, (Hillevi Larsson 35 år) lade valsedeln i kuvertet, slickade på det med en rysning och klistrade igen det. Gick sen bort till den där tanten och farbrorn som sedan länge passerat bäst-föredatum. Dessa kunde inte hitta kvinnan i röstlängden och sade åt henne att hon gått fel och skulle lämna sin röst i den vallokal som låg lite längre bort i samma byggnad. Den medelålders kvinnan var säker på att hon och sonen gått rätt men gav sej utan protest iväg till den andra vallokalen.

Även där satt en tant och en farbror som även de sedan länge passerat bäst-föredatum. Inte heller de kunde hitta kvinnans namn eller personnummer i röstlängden och hävdade bestämt att hon måste gått till fel vallokal. Kvinnan ringde då hem för att få uppgifterna som stod på röstkortet. Då den enda som var kapabel att läsa satt på ett hemligt ställe och den icke läskunnige personen inte kunde hitta röstsedeln, återstod inget annat för den medelålders kvinnan än att gå hem och hämta röstkortet. En promenad på ca fem minuter. Den myndige sonen följde med.

Tillbaka i den första vallokalen, konstaterades det att med hjälp av numret på kvinnans röstkort, att de från början gått rätt. Nu kunde de smått dementa politiskt engagerade åldringarna utan problem med läsglasögonen längst ut på nästippen, krampaktigt ihållandes en linjal, hitta såväl den medelålders kvinnans som den myndige sonens namn och personnummer i röstlängden. Utan ens en antydan till "oj, då. Vi får visst be om ursäkt" bockade dom av modern och sonen...

Efteråt var den myndige sonen sonen mycket lättad, stolt och imponerad av sin moders behärskade lugn. Inget utbrott. Ingen bärsärk. Inga hysteriska utskällningar. Men inombords skakade kvinnan av mordisk ilska och tänkte både på kaffe spetsat med arsenik och ättestupan.



Kärringklyftan på Grönland


Nästa dag då den medelålders kvinnan läste valresultatet var hon oerhört lättad, glad och fick tillbaka sin tro på mänskligheten.

INGA FÖRBASKADE SVERIGEDEMOKRATER I EUROPAPARLAMENTET!!!


Kommentarer
Postat av: pinglan

Tänk att hur sur och vresig jag än är så får du mig alltid att skratta!



Vet du, det retar mig att de förbenade sverigedemokraterna tycker att de tagit "stormsteg framåt"! Bläääää, låt mig kräkas i deras valkuvert!

2009-06-10 @ 01:13:48
URL: http://pinglanm.blogg.se/
Postat av: marma

Hahaha, du förgyller verkligen tillvaron!

SD - än är inte faran över, vi får verkligen vara på alerten nästa val för att hindra dem.

Kram/marma

2009-06-10 @ 09:52:21
URL: http://marmagda.blogg.se/
Postat av: Mia

Härligt kul inlägg! Tack för det...



Tyvärr så tror jag att de där förbenade sverigedemokraterna tar sig in i Sveriges riksdag nästa val! :-(

2009-06-11 @ 21:19:33
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Per-Anders

Härligt inlägg! Ber att få ansluta mig på barrikaden i kampen mot Sverigedemokraterna.

2009-06-13 @ 22:33:49
URL: http://peranders.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0