Grattis Kungen!Visserligen har Kungen aldrig ringt och grattat mej på min födelsedag. Han har säkert inte den blekaste aning om min existens... Tänk om han visste att jag skriver i min blogg om honom just nu... hade han överhuvudtaget brytt sej? Med 9 miljoner undersåtar, är det inte så värst troligt... Men jag tänker iallafall på kungen idag när det är hans födelsedag! Grattis Kungen. Och så vill jag även gratta alla tanter som heter Valborg och som har namnsdag i morgon..! Grattis på namnsdagen alla Valborgstanter! För jag kan tänka mej att det bara är just tanter som heter Valborg... och ni är drygt 8000 stycken...

Söndag i Dalby Stenbrott

Jag är alldeles instängd och ser ingenting fastän jag har båda ögonen öppna  och hur mycket plats omkring mej som helst... då och då virvlar det upp ett moln av dynga och jag blir bara mer och mer desorienterad...  Jag känner hur cellskräcken mer och mer vinner över mej och börjar hyperventilera... Jag vill ut!! Jag kan inte andas!! Jag känner det som att jag befinner mej i ett mjölkglas och snart kommer ett jättestort troll och slukar mej i ett nafs. Jag kommer att glida ner i hans mage, virvla runt bland en massa dynga, klämmas och knådas igenom hans tarmsystem för att till sist klämmas ut ur hans gumphål... ner bland en massa annat gammalt trollbajs...

...

Äntligen! Jag når upp till ytan! Jag kan se!! Solen skiner... Jag kan andas!! Jag ser min familj, min mamma, mitt barn... Den lilla, lilla gnuttan dödsångest jag för en stund sen kände är redan bortglömd.


Förrädiskt vackert och fridfullt...     

                     
Att dyka i  Dalby Stenbrott  var sannerligen ingen fantastisk dykupplevelse och jag vet inte om jag gör om det någonsin.
Att inte ens se två meter var jättejobbigt och jag råkade just ut för det som skrämmer mej allra mest, känslan att vara instängd i ett litet, litet rum... jag är grymt klaustrofobisk - och det är grymt!

Att bada var destor roligare! Det är endast 7 grader men är man en viking, så är man! hääärligt!


Ost...

Idag har vi ätit tacos till kvällsmat. Jag har förstått att det inte är någon unik fredagsrätt på något sätt. Det är nog den vanligaste fredagsmaten i våra svenska hem... Det enda som var unikt för mej idag, var att jag drack både ett glas vin och ett glas öl till middagen. Det har nog aldrig hänt förr.


Rester från någon annans middag...

Jag vet inte varför jag skriver sån här smörja idag men det beror kanske på att jag tillbringat hela dagen på Hansagallerian och bytat golvplattor. Att ligga på gallerians golv och slipa bort fixrester gör inte att populariteten för oss hantverkare stiger precis. Man dammar ner, väsnas och jagar bort kunder och affärsinnehavarna blir minst sagt kinkiga. Alla hemska tankar och kommentarer som haglar runt omkring en lagras i hjärnan och ger sitt avtryck i en massa smörja i bloggen.

Idag kom jag på ett döroligt experiment som jag tänker försöka genomföra. Jag ska laminera en skiva ost och scanna in den i datorn och lägga ut bilderna på bloggen så vi kan följa ostbitens utveckling vecka för vecka och se vad som händer med den. Kan oxå hända att jag laminerar en gurkskiva... vi får se...

Ett annat experiment som jag kanske oxå får för mej att göra, är att dricka mej stupfull, för att sedan försöka skriva ett fullt seriöst inlägg... kan nog bli rätt kul...

Plåster på såret

Jag har nu bytt ut mitt bandage mot ett vanligt, enkelt plåster. Jag ser inte längre ut som att jag försökt begå självmord... Skulle jag mot förmodan få för mej att göra det någon dag - begå självmord alltså - kan jag försäkra att jag inte hade valt att skära upp mina armar.


Nån sån här tjusig gasspis har jag inte heller...


Vad skulle man egentligen välja för metod... Jag skulle kunna tänka mej att:


Hyra en hiskelig massa Helan och Halvanfilmer som jag såg oavbrutet för att skratta ihjäl mej... eller...

Hyra en hiskelig massa gamla krigsfilmer som jag såg oavbrutet för att dö av tristess... eller...

Göra en jättesmoothie på mango - jag är jätteallergisk - få en anafylaktisk chock och dö... eller...

Börja läsa vårt gamla uppslagsverk från pärm till pärm (34 band Svens Uppslagsbok från 1954) utan att då och då ta min astmamedicin - jag ju kan dö i ett astmaanfall... eller...

Helt enkelt bara fortsätta mitt vanliga liv som vanligt... det lär ju också ta död på mej så småningom. Fast det lär ta minst 43 år till... fast jag har då inte bråttom...


Blodet droppar...

Den chockade kvinnan stapplade blödande ut från Hansagallerians toalett. Hon sjönk ner på golvet i korridoren och en förbipasserande vaktmästare frågade hur det var fatt. "Jag har skurit mej i handleden", svarade kvinnan och vaktmästaren hämtade snabbt ett tryckförband som han band hårt om den blödande kvinnans handled. Såret var inte särskilt stort men ganska djupt och det blödde mycket.


Mitt emot Hansagallerian ligger en läkarcentral och kvinnan gav sej chockad och gråtande dit. Nästan hysterisk berättade hon för sköterskan vad som hänt och hon fick en tid för undersökning. Efter ett par timmars väntetid, tog en läkare hand om henne, rengjorde såret och konstaterade att det skulle läka ihop bra utan att sys, bara det var tillräckligt hårt lindat. Däremot behövde kvinnan få en stelkrampsspruta. Sköterska som gav henne sprutan sa: "Det här kommer att kännas ganska obehagligt". Kvinnan svarade: "Att skära sej i handleden var förbaskat obehagligt! Detta är ingenting i jämförelse".Hansagallerian i Malmö

Dagen därpå mådde kvinnan ganska bra. Såret verkade läka fint men axeln där hon fått sprutan värkte som om hon fåt ett makalöst hårt slag där med en träpåk...


Om kvinnan inte behövt lämna sin bil på reparation hade detta aldrig hänt. Nu var hon tvungen att rafsa ihop de nödvändigaste verktygen för dagens arbete och ta den andra bilen till jobbet. När hon skulle ta på sina skyddshandskar, var de alldeles sunkiga efter att ha legat under en blöt svamp så kvinnan ville inte använde dom och de andra handskarna låg såklart i den andra bilen. När kvinnan skulle hugga ner den sista plattan under en reparation av Hansagallerians toaletter, råkade hon således slå handleden rakt in i en sylvass kakelskärva och skära ett ca 2 cm långt, ganska djupt jack in i handleden. Det blödde mycket och eftersom kvinnan inte tål att se blod, blev hon hysterisk och var nära att svimma.


Vad kan vi då lära oss av denna lilla händelse? Jo, att även ett par sunkiga handskar är bättre än inga handskar alls. Med handskar på, hade skadan minimerats till, kanske bara en skråma eller ingenting alls.


Som ni säkert redan räknat ut, är den där hysteriska kvinnan såklart jag... åååh vad jag hatar Hansagallerian, bilreparationer, sunkiga handskar, vassa kakelskärvor, blod och stelkrampssprutor!


Kvinnan som går...

Denna kvinna går världen runt  i kampen mot bröstcancer!
Var vänlig och sänd henne vidare så att hon kan nå sin destination.
Be en bön för alla som drabbats av denna förfärliga sjukdom
och sänd henne vidare så att hon kan nå fram till så många som möjligt...


MFF

Här i malmö har vi nu äntligen fått färdigt vå nya fotbollsarena och andra halvlek av premiärmatchen är precis slut. Det blev 3-0 till MFF mot Örgryte IS! Härligt att vinna första matchen! Mina goa tonårsgrabbar är där och lär vara glada, nöjda och hesa när de kommer hem.


Jag vet egentligen inte om jag gillar utseendet på den nya stadion men om den kan hjälpa vårat hääärliga himmelsblå himmalag att vinna, får den se ut hur som helst för mej.

Annars har jag firat påsk med mycket blandat resultat.

Skärtorsdag:
Blivit nersprutad med vatten i en källare där ett rör stod och hejdlöst sprutade vatten efter att jag öppnat för vattnet i en väninnas sommarstuga. Rörpluggarna var avskruvade eftersom systemet var tömt på vatten för att inte frysa över vintern. När jag väl lyckats plugga röret, började det spruta ur ett annat rör och jag blev ännu blötare... Innan jag hittat plugg nr 2, fick vi stänga av vattnet och det stället ligger ett par hundra meter bort. Vi var inte glada samt att vi fick ösa vatten... men allt ordnade sej till slut och vi fick gjort det vi skulle, lagt ny klinker framför hennes spis...

Långfredag:
Tagit en kylig men solig våfika hos en kompis på landet för att sen komma hem och säcka ihop totalt - i maginfluensa! Mådde pyton hela kvällen.

Påskafton:
Sängläge när resten av familjen firar påsk hos svärmor...

Påskdagen.
Frisk och pigg och bjuder familjen på påskmiddag med tillhörande Äggpickningstävling som min härlige svåger i Lund vann. Förstapriset är alltid en Twistpåse! Eftersom han är en gottegris, blev han en mycket glad och nöjd vinnare.

Annandag påsk:
Äntligen! Vårens första dyk och premiär för ny utrustning. Enligt dykdatorn endast 6 grader i vattnet men jag frös inte ett dugg trots att jag dyker med våtdräkt. Klar härlig sikt och superbt väder. Kan man önska sej nåt mer?

Det känns som om jag skulle vilja vara ledig 4 dagar till...

Hellooo

This is a very important message! If u read my fabulous blog, u probably don't understand a damned lot. If you don't speak swedish... anyway, click here to go to the fabulous blog of "Sweden's Happiest Man". If you don't understand the shit he writes, just take a look at his lovely pictures taken by himself... (with his camera of course, stupid). And if you write him a message, he'll be the "Worlds Happiest Man!"


Happy

Handen på hjärtat...

Hur blir det med påskriset egentligen... Om man nu ska vara lite kinkig, och det ska man ju, hur gör man då med påskfjädrarna... Vad är det egentligen för fjädrar i påskriset... verkar ju inte vara gåsdun men man vet ju inte om påskfjädrarna är ryckta ur någon annan lstackars evande fågel. För säkerhets skull bojkottar jag påskfjädrarna tills jag vet. Riset blir inte lika risigt, men vad gör väl det...


Fast å andra sidan är säkert äggen som hänger i riset gjorda av ett gäng stackars kinesiska barnslavar... tänk att man aldrig kan få ha gott samvete!

Kyckling i glas

Eller glas i kyckling... vilket är värst...? Jag tror för min del att det håller på att göras en höna av en fjäder. Det uppstår en masshysteri som är helt obefogad. Helt plötsligt hittar folk en massa konstiga saker i maten och genast tror man att det är sabotage. Man tror automatiskt att ett gäng djurrättsaktivister har slagit till för att sabotera. Tja, om Kronfågel själva tycker att deras hantering av kycklinguppfödningen ger djurrättsaktivister en anledning att reagera, kanske dom borde se över sina rutiner.

Själv vet jag precis vilka rutiner jag ska följa om jag får en glasbit i maten. Sorterar glasbiten som "glas" och lägger den i lämpligt kärl...


Inget skojigt liv... med eller utan glas...

Jag vill hylla!

Idag vill jag hylla dom härliga hjältarna i TV- serien "Ballar Av Stål", som går på kanal 5. Jag kan knappt med ord beskriva glädjen som dessa skickliga komiker sprider i mitt hjärta. Dom är vågade, träffsäkra och totalt oseriösa och i så fullständig avsaknad av empati och gör allt det där som en annan bara drömmer om att få göra. Som barn roade jag mej med att jävlas jag med tanterna i bingohallen och städkärringen på begravningsbyrån. Små hyss som jag och mina kompisar skrattar åt än idag.
 
Härliga Bitterfittan!

RSS 2.0