Äntligen...

Det har varit lite körigt för mej lite till och från. Jobbet, familjen, lite extrajobb (som hantverkare är man alltid populär), en syrra som är nybliven mamma, en syrra som ligger på hospis och kämpar... man försöker engagera sej så gott det går...och mitt i alltihop ska man "hinna med" sej själv. Vad gör man när man "hinner med" sej själv... Det är ju inte direkt så att man springer ifatt sej själv när man börjat springa för fort... Att varva ner... tänka efter... känna efter... inte låta sej tryckas ner av att andra mår dåligt. Inte låta sej stressas av att det är dåliga tider och man kan förlora jobbet... syrran som har cancer... åh, vilka långa floder av tårar jag har gråtit...

Ibland måste man göra något bra för sej själv. Unna sej något lyxigt som man egentligen inte har råd med. Skämma bort sej själv lite extra. I söndags hade vi kalas för Sonen H som har uppnått myndighetsdagen. Det skulle lagas köttfärslimpa till hela släkten och vi brukar vara ganska många på våra kalas. Tre gigantiska köttfärslimpor skulle göras och en ofantlig mängd potatis skulle skalas, samt en gigantisk tårta.. Jag fick panik när jag tänkte på all lök, svamp, paprika, soltorkade tomater, persilja m m som skulle hackas till dessa limpor. Visst, jag skulle bara assistera Sonen H men ändå... min matberedare gick ju sönder för några veckor sen och efter det har jag undvikit att laga mat som kräver mycket hackande av råvaror.

Som en god, sparsam moder, har jag gjort allt för att försöka hitta en bra och billig matberedare. Jag har letat på blocket, bjudit på tradera och kollat billiga alternativ men det enda jag kommer fram till är att jag helst vill ha den här svindyra.

KitchenAid

Jag visar den för Mannen och han säger " köp den om du vill ha den". Jaha... och hur mycket tror han att den kostar!!! När jag berättar att den går på nästa fyratusen spänn, säger han bara lugnt: "ja, men om det är den du vill ha, ska du ju inte köpa en som du inte vill ha". Klokt sagt. (Jag undrar hur mycket sex han vill ha i gengäld för det där...)

Jag packar Sonen H med mej till Elektrolux Home och köper den förbannade maskinen och två svindyra designerslevar. Dom vill ha 4687spänn av mej. "men vad kostar den där maskinen då?", undrar jag. "Den kostar 4429 kr", säger försäljaren som heter Tony och ser korkad ut. Den andra försäljaren heter också Tony, ser också korkad ut och har dessutom hockeyfrilla. Jag upplyser dom om att ingen annan butik jag kollat upp tar mer än 3989:- för den där maskinen. Jag tänker inte köpa den om den ska kosta 4429 kr. Tony nr ett knappar lite i datorn. Tony med hockerfrillan säger ingenting... efter en liten stund säger Tony ett att jag får den för samma pris, men upplyser att dom minsann är billigare med en del andra varor...jag tackar och säger att han är gullig, men att det har jag ju ingen nytta av just nu för nu är det ju den dyra grejen jag ska köpa. Sonen H himlar med ögonen, Tony ett drar mitt kort, slår in 3989 kr, jag tar mitt kort, kvittot, slevarna och sonen H tar maskinen, vi skyndar ut ur affären, slänger oss i bilen och kör därifrån, mycket nöjda med att Tonysarna nu glömde ta betalt för slevarna som kostade 129 kr styck! Wow, jag tjänade i ett nafs nästan 700 spänn!

Det blev en succe med maskinen, köttfärslimporna blev svingoda, gästerna åt så dom storknade och allt var frid och fröjd. Mannen tyckte jag gjort en bra affär och tyckte till och med slevarna var tjusiga. Nu ska jag bara försöka lära honom hur man handskas med maskinen... så att även han får valuta för pengarna... som vi inte har... Men jag har iallafall skämt bort mej och unnat mej själv något för en gångs skull...

Kommentarer
Postat av: Per-Anders

Tur att du har Mannen som uppmuntrade dig till rätt beslut.

2009-02-05 @ 21:03:55
URL: http://peranders.blogg.se/
Postat av: pinglan

För det priset hoppas jag att maskinen är bra!:Djag förlåter din bloggfrånvaro. Man förstår ju att du har ett liv också;)

2009-02-05 @ 21:14:54
URL: http://pinglanm.blogg.se/
Postat av: pinglan

För det priset hoppas jag att maskinen är bra!:DJag förlåter din bloggfrånvaro, man förstår ju att du har ett liv också;)

2009-02-05 @ 21:17:06
URL: http://pinglanm.blogg.se/
Postat av: pinglan

Hoppsan, det blidde 2:p

2009-02-05 @ 21:19:18
URL: http://pinglanm.blogg.se/
Postat av: Mia

Ja, det var dyrt... men säkert ett bra köp. Jag brukar tänka... att det är nu det svider... snart är priset glömt. Som väl är så kommer nya pengar... lika lättförgängliga! Ibland lönar det sig att köpa det man vill ha. Du blir säkert nöjd i flera år istället för att gräma dig för att ha en skitapparat!Apropå din syster... så tråkigt... förstår att det går mot slutet för henne om hon finns på hospice! Jag hoppas att hon inte lider alltför mycket, varken psykiskt eller fysiskt!? Hur ung är hon?Tänker på dig!2009-02-05 @ 23:31:15
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: pinglan

"synd att han inte vill bli yrkesmilitär, för han hade blivit en superofficer med sina röstresurser.."Dagens skrattsalva kom där! Haha! Det låter PRECIS som Ayah! Hon kan låta hon! Det låter nästan lika dina och mina barn. Förutom att du har pojkar o jag flickor!:D

2009-02-06 @ 21:39:56
URL: http://pinglanm.blogg.se/
Postat av: Pumita

Läste om din syster hos Miatankar och ville bara skicka en hälsning. Kämpa på och ta hand om er och varandra!

2009-02-07 @ 17:59:41
URL: http://pumansdotter.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0