Datorhaveri

Kära vänner. Sitter hos min kära mor och skriver på hennes eminenta dator. Som fungerar alldeles utmärkt. Till skillnad från min. Datorer är underbara. Man kan göra mycket med dem. Surfa, shoppa och sköta sin hushållsekonomi. Blogga, hålla kontakt med sina vänner och t o m porrsurfa om man känner att man absolut måste göra det. Jag har visserligen inte haft det behovet men jag vet att det finns många på vår runda jord som har. Det är när man som minst anar det som det plötsligt händer... Datorn havererar och plötsligt är man helt isolerad från omvärlden. Helt plötsligt vet man inte varifrån man ska hämta sin information, beställa biljetter, kolla telefonnummer och vägbeskrivningar på eniro, etc... Man vågar ju knappt gå ut utan att ha checkat sina mail först... Jag har alltid ansett mej vara helt oberoende av detta fenomen men även jag har nu förstått hur körd jag är.

Har nu tagit min tillflykt till en fungerande dator för att kunna betala mina räkningar och se vad som finns kvar av min raserade hushållsekonomi. Det kommer kanske att ta ett tag innan jag bloggar igen beroende på hur lång tid det tar att fixa datorn... men misströsta inte. Jag kommer inte att varken glömma eller överge er. Se det hela som semester - ni får nu lite semester ifrån mej!


Kanske nån som försökt laminera sin dator...


Äntligen!

Från och med idag har jag fyra sköna veckor framför mej som jag slipper stiga upp klockan 05.30 för att behöva tillbringa 8 timmar med en bunke imbecilla byggnadsarbetare. Att som medelålders kvinna behöva lyssna på hip-hop och r'nb är psykiskt pressande (vad är det för fel på hårdrock?). Att dessutom sitta hela frukusten och lunchen och varje dag behöva lyssna på testosteronstinna killar som bara har bärs-o-brudar på hjärnan är nästan outhärdligt. Nu ska jag slänga mina sunkiga arbetsbyxor som jag burit i 6 månader, 8 timmar om dagen, 5 dar i veckan... Jo, det låter svinigt, men man stoppar inte byxor fulla med fix och bruk i tvättmaskinen hemma... man är en slusk i männens värld mellan 7 och 16. Alla stinker lika jävligt... 

Ofta möter jag människor som frågar hur det är att vara "kvinnlig plattsättare". Jag brukar fråga dem hur kvinnlig dom tycker att jag är... nej, just det, inte så speciellt femini med mina skitiga kläder och mitt rufsiga hår. Kvinnligheten får jag plocka fram när jag kommer hem och nu är det dessutom dax att ta hand om naglarna lite extra och skära bort valkarna från handflatorna.
FÖR NU ÄR DET SEMESTER!!!!!


Nej, hon jobbar nog inte som plattsättare...

Eva's Apostlar

Att starta en helt ny religion är ju lite att ta i... Det är ju egentligen bara en liten variation av den gamla. En ny sanning. Det där med Adam och Eva är ju i sig endast en symbolik. Vi som är förnuftiga människor vet ju att det rimligtvis inte kan vara så att hela jordens befolkning kan härstamma ifrån två personer som levde för drygt sex tusen år sedan... Men symboliken i Adam och Eva som dom första människorna på jorden, det är däri min uppenbarelse ligger. Så ni inte tror att jag är korkad... jo, lite vrickad är jag ju, förståss...

Nåväl, jag är glad att ni som läst min uppenbarelse uppskattar den. Även om man inte tror som jag, har den väl trots allt ett visst underhållningsvärde.

Så till namnet Eva's Apostlar. Det är enkelt. Inget högtravande eller gudomligt, utan enkelt och ganska väl beskrivande. Jag kommer inte att upprätta någon kyrka eller allmän bönestund utan var och en får själva ta ansvar för hur han eller hon vill hänge sej åt dyrkandet av denna religionsvariant. Själv känner jag att jag ägnar mej åt mina apostlagärningar varje gång jag visar min överlägsenhet gentemot det "svaga könet" (dvs mannen). Detta är ju väldigt individuellt så vari den kvinnliga överlägsenheten ligger, är väldigt olika för alla. Det enda vi egentligen har gemensamt är ju det faktum att vi kan föda barn. (Vilken man har någonsin gjort det?)


Fast den här killen är ju gravid... Hur det gick till kan ni läsa här

Annars kan ju männen både laga mat, sy och städa nuförtiden. Och vem ska vi tacka för det. Jo de feminister som för mer än 200 år sedan banade väg för jämställdheten. Och då vill jag inte bara påstå att kvinnan äntligen började bli jämställd mannen utan även att mannen blev mer jämställd kvinnan.

Hur kom det sig då att mannen blev så överlägsen kvinnan fastän hon var den intelligenta och mentalt starka? Jo, det handlar ju om muskelstyrka. När äppelbiten fastnade i halsen på Adam, uppstod en rubbning i hypofysen som startade en produktion av för mycket testosteron. Detta medgav att muskelvolymen ökade och Adam blev starkare än Eva. Dessutom blev han aggressivare.  Eftersom han kände sej mentalt och intellektuellt underlägsen, började han slå henne. Eva hade inte en chans att försvara sej och blev kuvad, rädd och svag. Resten av historien vet vi ju fortsättningen på... Varje dag misshandlas och t o m dödas hundratusentals kvinnor av sina män världen över...

Det kommer att komma en dag då Guds sanna avbild är så trött på det där "måndagsexemplaret" att hon beslutar sej för att fortplanta sej via kloning... kvinnor kommer att föda döttrar som kommer att växa upp och föda döttrar... Och alla kommer de kanske att tillhöra Evas Apostlar.


Dags för en ny religion

Jag har fått en uppenbarelse och jag känner i hela kroppen att jag måste dela med mej av denna fantastiska upplevelse. I min uppenbarelse såg jag det hela mycket klart och tydligt framför mej och detta kommer antagligen att inspirera mej till att starta en ny religion.

Gud skapade jorden, havet, växterna och djuren och allt det där på 5 dagar, det vet vi ju alla, eller hur... Sen skapade Gud Adam som en avbild av sej själv, eller hur... Adam gick omkring på jorden och gjorde... ingenting särskilt. Han höll på att svälta ihjäl för ingen lagade mat åt honom. Han frös för ingen sydde kläder åt honom. Han stank för ingen sa åt honom att tvätta sej. Kort sagt, han var helt värdelös. Gud blev mycket besviken. Det var inte detta Gud avsåg med sin skapelse. Gud ville ju göra något fint... nåt som speglade Gud!

Då bestämde sej Gud för att göra en bättre avbild. Någon som var intelligent, självständig och med lite "jäklaranamma"! Då tänkte Gud att om jag tar ett av Adams revben så kan jag skapa en ny avbild av mej själv. Men så kom Gud på att om Gud tog ett revben av Adam, skulle han givetvis förblöda. Dessutom skulle det göra väldigt ont. Gud var ju ingen barbar så Gud tog en av Adams två penisar istället. Jo, du läste rätt - Adam skapades med två penisar men eftersom han måste hålla upp fikonlövet med ena handen, kunde han inte hålla i båda penisarna med andra handen, varvid han ofta kissade ner sina fötter. Så Gud tog och ryckte av den ena penisen och skapade en ny avbild av sej själv. Denna avbild kallade Gud för Eva.


Adam och Eva

Eva var praktisk, intelligent och full av godhet. Hon fick Adam att överleva genom att laga mat åt honom och se till att han inte frös ihjäl. Dessutom såg hon till att han snyggade till sej lite. Men Adam var fortfarande en klumpeduns. En dag när de skulle äta ett äpple som Eva plockat från kunskapens träd, satte han äppelbiten i halsen och lyckades inte få ut den igen. En stor hård svullnade framträdde på halsen och det är detta som vi idag kallar "Adamsäpplet". Det var denna händelse som gjorde Gud arg och förvisade Adam ur Paradiset. Gud tyckte nämligen inte om den nya, konstigt mörka röst som Adam fått. Eftersom Eva visste att det skulle innebära döden för Adam, beslöt hon att följa honom för att se till att han inte dog av svält eller blev uppäten av ett rovdjur. Det var ju trots allt hon som bar på intelligensen, modet och förmågan att överleva. Kort sagt - det var stake i henne! Men så var hon ju också skapad av en penis!

Vad som sedan hände stämmer ganska väl överens med det som står i bibeln. Jag skulle vilja kalla denna uppenbarelse för mitt "Eva-gelium".

Detta var uppenbarelsen jag fick och jag hoppas att ni som läser detta tycker att det verkar realistiskt. Ni som vill, får gärna bli mina lärjungar. Dela gärna med er av detta inlägg när ni bloggar så detta viktiga budskap sprids. Ju fler som läser detta desto bättre. Kanske detta kan få världen att förstå att det inte räcker med att vara ett kukhuvud utan man måste ha lite mer stake än så.

Mitt SushiäventyrFör första gången har jag ätit det där trendiga, råa, kalla tramset som vissa kallar för mat. Det rätta namnet är Sushi. Vad är vitsen med att äta klibbigt ris inrullat i sjögräs eller med en kall, rå fiskbit? Och färsk ingefära... kan man tänka sej nåt värre? För att inte tala om Wasabikladden - Vad ska man göra med den? Sonen H brukar äta Sushi med sina tjejkompisar... Real men don't eat Sushi...

En 43 år gammal tant smyger ensam in på Sushido och köper en 9-bitars Sushi (nej inte för många bitar ifall det smakar apa). Smyger sej hem och slår sej ner ensam vid köksbordet. Resten av familjen har för länge sedan ätit middag och sysslar var och en med sitt. Jag sitter i min ensamhet och fumlar med pinnarna (är egentligen en utmärkt pinnätare efter att ha växt upp på kinarestaurang där morsan var servitris). Hur gör man? Smakar lite ingefära... gott. Doppar första biten i soyan och stoppar i munnen... Jag vet inte om det känns likadant att bli frälst - plötsligt har man sett Jesus! Plötsligt har jag insett att jag har missat nåt otroligt gott i hela mitt vuxna liv! Det har funnits sushi i den här stan i 20 år och jag har lyckats lura i mej själv att det bara är konstiga människor som äter Sushi. Precis som dom där konstiga människorna som äter bröd och ost med kummin...

Jag kommer på att ingefäran ska ätas tillsammans med Sushin och att man kan röra ner Wasabiklicken i soyan. Jag har med hjälp av 9 bitar Sushi, öppnat en ny dörr i smakernas underbara hus. Och jag förstår att Sonen H är en riktig man!


ÅÅÅÅHHHH


Ni får förlåta att jag inte uppdaterar men

DET ÄR FÖR VARMT FÖR ATT BLOGGA!!!!!RSS 2.0